Πριν από λίγο πραγματοποιήθηκε συνάντηση ανθρώπων της ΕΠΟ και της Σούπερ Λιγκ και αποφάσισαν να συνεχιστούν οι διαδικασίες για πρωτάθλημα με 18 ομάδες, κάτι που πάντως είναι παράνομο.

Στη συνάντηση που είχαν οι Κουρίδης, Πιλάβιος, Παπανικολάου, Σταθόπουλος από την πλευρά της ΕΠΟ, μαζί με τους Κομνηνό, Χριστοβασίλη, Μώραλη, Γιαννίκο και Οικονομάκη από τη Σούπερ Λιγκ, άναψαν το πράσινο φως ώστε η Super League να συνεχιστεί με την παρουσία 18 ομάδων. Δηλαδή στις υπάρχουσες 14 να προστεθούν ο Λεβαδειακός, η Δόξα Δράμας, ο Πανσερραϊκός και η Λάρισα.

Η ΕΠΟ αποφάσισε να συνεχιστούν οι διαδικασίες και την Παρασκευή η Σούπερ Λιγκ θα πάρει ομόφωνη απόφαση. Έτσι, την Τρίτη στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου θα επικυρωθεί η απόφαση.

Πάντως, αυτή η απόφαση είναι παράνομη καθώς παραβιάζει τους κανόνες της ΕΠΟ και τους νόμους του κράτους. Οποιαδήποτε αναδιάρθρωση στο πρωτάθλημα μπορεί να υλοποιηθεί μόνο τη μεθεπόμενη χρονιά από αυτήν στην οποία ελήφθη η απόφαση.

Πάντως, από τη Σούπερ Λιγκ αναφέρουν πως δεν υφίσταται παρανομία, αλλά είναι απόφαση ειδικών συνθηκών, καθώς αυτό δήλωσε ο Πατρίκ Κομνηνός.

ΠΩΣ ΘΑ ΧΩΡΕΣΟΥΝ ΟΙ 18 ΟΜΑΔΕΣ

Μόνο Τετάρτη

Καταρχάς πρέπει να ξεκινήσει η διεξαγωγή αγώνων μεσοβδόμαδα και συγκεκριμένα την Τετάρτη, για τις ομάδες που θα πάρουν τη θέση του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας, δηλαδή τις ομάδες Α και Β, ώστε να διεξαχθούν οι εξ αναβολής αγώνες από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος - είναι συνολικά 12 μέχρι τώρα! Δηλαδή μιλάμε για έξι εμβόλιμες αγωνιστικές για διάστημα ενάμιση μήνα στην καλύτερη περίπτωση.

Νέα κλήρωση

Από εκεί και πέρα θεωρείται σίγουρο ότι θα γίνει νέα κλήρωση για τις ομάδες Γ και Δ, οι οποίες πλέον θα συμπληρώνουν το πρωτάθλημα των 18 ομάδων, ώστε να βγει το νέο πρόγραμμα. Όμως, επειδή τα παιχνίδια αυτά των δύο τελευταίων ομάδων δεν μπορούν να γίνουν ούτε τα Σαββατοκύριακα αλλά ούτε τις εμβόλιμες έξι αγωνιστικές κάθε Τετάρτης, καθώς οι αντίπαλοί τους θα έχουν ήδη άλλα ματς, πρέπει να εξευρεθούν άλλες κενές ημερομηνίες. Πώς θα γίνει αυτό, μόνο ο Θεός ξέρει...

Πώς θα γίνει η νέα κλήρωση

Άλλος μεγάλος πονοκέφαλος είναι για πόσους αγώνες θα γίνει η νέα κλήρωση και ποιες ομάδες θα πάρουν τη θέση των ομάδων Α και Β και των ομάδων Γ και Δ. Το πιο πιθανό είναι να γίνει κλήρωση και για το θέμα αυτό, αλλά ουδείς μπορεί να προτείνει ακόμα πώς θα μορφοποιηθεί η διεξαγωγή του νέου πρωταθλήματος...

Μόνο ορισμός!

Πλέον το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μιλάμε για ορισμό, καθώς η Σούπερ Λίγκα αναμένεται να ορίσει τους αγώνες που περισσεύουν στη μέση της εβδομάδας και χωρίς τη συμμετοχή ομάδων που ήδη μετέχουν στους εξ αναβολής αγώνες των ομάδων Α και Β! Άρα το μοναδικό σχέδιο που μπορεί να γίνει, είναι να οριστούν πλέον οι νέοι αγώνες βάσει των κενών...

Νέες προσφυγές

Κι όλα αυτά χωρίς να υπολογίζουμε νέες προσφυγές ή άλλες τιμωρίες, καθώς για παράδειγμα η υπόθεση της Δόξας Δράμας που είναι υποψήφια για την άνοδο, θα εκδικαστεί την Πέμπτη στη δευτεροβάθμια πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ.

www.gazzetta.gr