Καλωσήρθατε στο πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών ΚΑΡΑΜΟΥΤΑΣ που λειτουργεί με επιτυχία εδώ και 25 χρόνια στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.Παίξτε καθημερινά από τις 08.00 το πρωί ως τις 11 το βράδυ όλα τα παιχνίδια ΠΡΟΠΟ,ΛΟΤΤΟ,ΠΡΟΤΟ,ΤΖΟΚΕΡ,ΠΡΟΠΟΓΚΟΛ,SUPER 3,EXTRA5,ΛΑΧΕΙΑ ,ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ,ΚΙΝΟ , MONITOR GAMES (RACES),VIRTUAL SPORTS και ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ LIVE σε έναν άνετο χώρο.Στο πρακτορείο εξοφλούνται επίσης λογαριασμοί ΔΕΗ,ΟΤΕ/COSMOTE,ΕΥΑΘ,WIND,NOVA,CYTA,VODAFONE και Φυσικό Αέριο .Eπικοινωνήστε ηλεκτρονικά μαζί μας μέσω του email : praktoreiokaramoutas@gmail.com ή συμπληρώνοντας τη φόρμα επικοινωνίας που θα βρείτε στο κάτω μέρος της σελίδας.AΓΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΤV

powered by στοιχημα

Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Παίρνουν θέσεις μάχης πράκτορες και ΟΠΑΠ

Στα χαρακώματα βρίσκονται πλέον ΟΠΑΠ και ιδιοκτήτες πρακτορείων για τη νέα προτεινόμενη σύμβαση. Μετά το ηχηρό «όχι» των πρακτόρων στη σύμβαση με το οποίο επιχειρούν να μπλοκάρουν τα σχέδια της εταιρείας να ελέγξει το δίκτυο, αναμένεται η απάντηση του ΟΠΑΠ.
Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας Πρακτόρων καταψηφίστηκε η προτεινόμενη από τον ΟΠΑΠ σύμβαση και πλέον θεωρείται εξαιρετικά πιθανό πως ο Οργανισμός θα κλιμακώσει τις πιέσεις για διάσπαση του μετώπου των πρακτόρων, επιδιώκοντας μεμονωμένες υπογραφές συμβάσεων. Για τους πράκτορες, η επόμενή τους κίνηση θα εξαρτηθεί από την αντίδρασή του ΟΠΑΠ και προειδοποιούν ότι, αν επιλέξει να τους πιέσει να υπογράψουν τη σύμβαση που καταψήφισαν, θα μπλοκάρουν τα φρουτάκια στα πρακτορεία και θα εξετάσουν και άλλες μορφές κινητοποιήσεων. Ομως για τον ΟΠΑΠ, και μόνο η απόφαση να μην υπογράψουν τη σύμβαση που πρότεινε, αποτελεί ρήξη.
Ειδικότερα, η Γενική Συνέλευση των πρακτόρων που πραγματοποιήθηκε την εβδομάδα που πέρασε με πλειοψηφία 2/3 αρνήθηκε την προτεινόμενη νέα ατομική σύμβαση που προωθεί ο ΟΠΑΠ και προτείνει την επανέναρξη κάθε συζήτησης έπειτα από δύο μήνες.
Στο ψήφισμά τους, αφού απέρριψαν τη σύμβαση του ΟΠΑΠ, ζητούν από τον Οργανισμό ΠΑΠ πίστωση χρόνου ώστε να πραγματοποιηθούν οι εκλογές για νέα ηγεσία στην Ομοσπονδία, που θα γίνουν στις 13 Μαρτίου. Ζητούν οποιαδήποτε νέα συζήτηση να πραγματοποιηθεί μετά τις 24 Απριλίου, όταν και θα έχει αναλάβει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Πρακτόρων, το οποίο και θα ξεκινήσει από την αρχή τις συζητήσεις για νέα σύμβαση.
Οπως αποφάσισαν, αν ο ΟΠΑΠ αγνοήσει το ψήφισμά τους και το αίτημά τους για δίμηνη αναστολή κάθε κίνησης για νέα σύμβαση και επιλέξει να στείλει την καταψηφισμένη από τη Συνέλευση σύμβαση στα πρακτορεία, ζητώντας από τους πράκτορες να την υπογράψουν, αυτό θα σημάνει και την αρχή της ρήξης. Και οι πράκτορες προειδοποιούν στο ψήφισμά τους ότι, στην περίπτωση αυτή, θα αρνηθούν την εγκατάσταση VLTs (φρουτάκια) στα πρακτορεία τους. Εξουσιοδότησαν δε το Δ.Σ. να προχωρήσει και σε άλλου είδους κινητοποιήσεις, απεργίες ή καταλήψεις, ανάλογα με το τι θα απαιτηθεί.
Η συνέλευση αποφάσισε, επίσης, τη σύσταση μιας Επιτροπής Διαχείρισης με ρόλο να αναλάβει μαζί με το σημερινό Δ.Σ. της Ομοσπονδίας την ενημέρωση με επιστολή σε κάθε πράκτορα για τα υπέρ και τα κατά της προτεινόμενης σύμβασης από τον ΟΠΑΠ αλλά και τις συνέπειες της άρνησης υπογραφής της.
Τα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, είπαν ότι ο ΟΠΑΠ τους έχει ήδη προειδοποιήσει «αν δεν περάσει η πρότασή μας από τη Γενική Συνέλευση, αυτό θα σημάνει και τη ρήξη», ενώ ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Τοπτσίδης, σημείωσε ότι η προειδοποίηση από τον ΟΠΑΠ ήταν σαφής: «Αν δεν μπορέσετε να περσετε από το σώμα αυτό που διαπραγματευτήκατε, την επομένη δεν υπάρχεάτε». «Δεν πρόκειται να μας περιμένουν», σημείωσε. «Ηδη τους ζητήσαμε να περιμένουν να κάνουμε τις εκλογές μας και μας αγνόησαν», εννοώντας πως ο ΟΠΑΠ δεν θα δώσει περιθώρια καμιάς άλλης συζήτησης εφόσον απορρίφθηκε η σύμβαση και θα ακολουθήσει άλλες επιλογές...
Θέλει να τους κάνει υπαλλήλους
Υπενθυμίζεται ότι η νέα σύμβαση που προτείνει ο ΟΠΑΠ αλλάζει τα πάντα στα κεκτημένα των πρακτόρων και ουσιαστικά γίνονται... υπάλληλοι σε δικαιώματα και επιχειρηματίες σε υποχρεώσεις. Μέσω της νέας σύμβασης ο ΟΠΑΠ μπορεί να προχωρήσει ανεμπόδιστα σε πλήρη αναδιάταξη του δικτύου των πρακτορείων, παίρνοντας πίσω άδειες και δίνοντας νέες κατά το δοκούν, ενώ τόσο οι άδειες όσο και οι μετεγκαταστάσεις και οι οικονομικοί όροι θα αποφασίζονται μονομερώς, ενώ η επένδυση στο κατάστημα, τα λειτουργικά και τα κόστη της μετεγκατάστασης θα βαραίνουν τον πράκτορα.
Η Ομοσπονδία Πρακτόρων διαπραγματεύτηκε με συνεχείς συναντήσεις με την ΟΠΑΠ κάποιους όρους, επιτυγχάνοντας κάποιες στρογγυλοποιήσεις, που, όμως, δεν ικανοποίησαν την πλειοψηφία των πρακτόρων, οι οποίοι την καταψήφισαν με 98 «όχι» έναντι 51 «ναι».
Το υπουργείο Οικονομικών «αθωώνει» τα φρουτάκια
Υπεραμυνόμενο του Κανονισμού για τα φρουτάκια απάντησε στις 15 Φεβρουαρίου το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών στη Διεύθυνση Εσωτερικής Αγοράς της Κομισιόν (είχε αποστείλει σχετική επιστολή της 21ης Δεκεμβρίου σχετικά με τις αλλαγές του Κανονισμού) και απέφυγε να αναφέρει τα σχέδια της κυβέρνησης για το online. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο εκτιμά ότι η Κομισιόν δεν θα κλιμακώσει το θέμα για τα φρουτάκια, κλείνοντας το μάτι στο στόχο της κυβέρνησης, δεν ισχύει όμως το ίδιο για το online, όπου και αναμένονται νέες πιέσεις από την Κομισιόν.
Ομως, παρότι οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει ένα σχέδιο ανοίγματος της αγοράς online και προετοιμάζεται από μια τριμελή ομάδα η διαδικασία αδειοδότησης, στην επίσημη απάντησή του το υπουργείο απέφυγε να δεσμευθεί. Περιορίστηκε σε μια φράση: «Επιφυλασόμεθα για την ενημέρωσή σας σχετικά με τις σκοπούμενες αλλαγές στην νομοθεσία περί τυχερών παιγνίων».
Οσον αφορά τον Κανονισμό για τα φρουτάκια, ανέφερε ότι:
- Ο τροποποιηθείς και ισχύων Κανονισμός για τα φρουτάκια παραμένει ένας εκ των αυστηρότερων στην Ε.Ε αλλά και διεθνώς και υπάγεται στην ευρύτερη πολιτική του ελληνικού κράτους για τον περιορισμό των δυνατοτήτων συμμετοχής σε παίγνια και την καταπολέμηση του παράνομου τζόγου.
- Σύμφωνα με το Δικαστήριο της Ε.Ε. στα τυχερά παίγνια τα Κράτη Μέλη διαθέτουν επαρκή διακριτική ευχέρεια για τον προσδιορισμό των μέτρων που απαιτούνται.
- Οι συνολικές ρυθμιστικές επιδράσεις του τροποποιηθέντος Κανονισμού αποτελούν ένα σύμπλεγμα κανόνων και ένα περιοριστικό ρυθμιστικό πλαίσιο που εξυπηρετεί την προστασία των καταναλωτών (...), η αποσπασματική προσέγγιση δημιουργεί εσφαλμένες εντυπώσεις...
Από την εφημερίδα "Επένδυση"

Δεν υπάρχουν σχόλια: